На Снігурівщині здійснено моніторинг законності будівництва та безпеки експлуатації АЗС

17 липня 2020

Діяльність АЗС може становити серйозний ризик для здоров’я людей. Негативні наслідки від життєдіяльності у зоні впливу парів нафтопродуктів  проявляються у вигляді захворювань легень, серцевої недостатності, невропатії, головного болю, подразнення очей, алергічних реакцій тощо. Авжеж, час настання токсичного ефекту в кожному окремому випадку залежить від багатьох факторів: стану здоров’я, віку, способу життя та інших особливостей людини.

Мешканці м. Снігурівка, поблизу яких розташовані заправні пункти, занепокоєні таким сусідством. Тим паче, що влітку висока температура повітря спричиняє зростання інтенсивності випаровування нафтопродуктів.

З метою врегулювання питань безпеки та законності будівництва об’єкта підвищеної небезпеки громадські активісти Снігурівщини звернулися за допомогою до  Управління Держпраці у Миколаївській області.

Посадові особи Управління здійснили моніторинг об’єктів  роздрібної торгівлі  пальним населеного пункту.  В рамках заходів проведено аналіз місць розташування об’єктів підвищеної небезпеки та інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками АЗС та АЗГП  щодо  оцінки та управління виробничими ризиками.

Під час спілкування  з підприємцями та їх працівниками посадовцями акцентовано увагу  на потенційні загрози здоров’ю від впливу шкідливих факторів роботи АЗС, наголошено  на необхідності  реалізації заходів, направлених на забезпечення безпечних умов праці на робочих місцях, запобігання можливих аварій та пом’якшення їх наслідків.

Зібрана  на Снігурівщині  інформація буде врахована в роботі Управління, націленої на  протидію нелегальному обігу пального.