На Соборній площі Миколаєва відбувся інформаційний захід Управління Держпраці «Трудові права, як прикраси на ялинку»

28 грудня 2020

24 грудня 2020 на об’єктах різдвяного містечка, встановленого на Соборній площі Миколаєва, відбувся інформаційний захід  «Трудові права, як прикраси  на ялинку».

Мета заходу: розповісти  представникам малого бізнесу про переваги належного оформлення трудових відносин, визначити тонкощі залучення різних груп працівників до виконання роботи, повідомити про права, які втрачає працівник у разі виконання роботи за усною домовленістю.

«Зимовий період створений для нових можливостей, зокрема донесення інформації про умови укладання трудових договорів та сприяння у формуванні відносин між працівниками та роботодавцями в рамках законодавства про працю», – відзначила інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Яна Куліченко.

Представникам бізнесу повідомлено про  порядок допуску працівника до роботи, право працівника на  оплату праці у подвійному розмірі за роботу у святкові дні, ризики, притаманні  незадекларованій праці.

Серед учасників заходу було поширено  буклети Управління Держпраці у Миколаївській області. У буклетах міститься інформація про вимоги щодо належного оформлення трудових відносин, види трудових договорів, трудові права найманої особи тощо.