На ТДВ «Бриг» визначено важливість проведення моніторингу дії виробничих факторів в вирішенні проблем щодо створення здорових та безпечних умов праці на робочих місцях

04 липня 2019

На Товаристві з додатковою відповідальністю «Бриг» м. Первомайська, яке є виробником енергозберігаючого обладнання для сушіння зерна, а також обладнання для його переробки й очищення, відбувся інформаційно-роз’яснювальний захід управління Держпраці у Миколаївській області.

Мета заходу:  надати допомогу в регулюванні відносин між працівником та роботодавцем у галузі реалізації прав на здорові та безпечні умови праці.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Тішкова під час зустрічі з представниками служби охороні праці та кадрового обліку підприємства наголосила на необхідності своєчасного та належного проведення атестації робочих місць за умовами праці. Так, на кшталт,  слюсар зі складання металевих конструкцій підприємства фактично працює у шкідливих умовах праці.  Він постійно виконує роботу з монтажу металевих конструкцій  та зварювальні роботи. Комплексні заходи щодо поліпшення умов праці  розроблені та реалізовані за результатами атестації робочого місця  слюсаря  стануть на заваді погіршення здоров’я працівника, викликаного дією хімічних та фізичних виробничих  факторів.

Присутнім наголосили, що під час  проведення атестації робочих місць за умовами праці на підприємстві  мають бути охоплені  усі аспекти, пов’язані з виконанням виробничих завдань працівником.  Мінімізація  дії виробничих ризиків  повинна  реалізовуватись через впровадження  комплексних заходів, а також  передбачати застосування заходів індивідуального захисту.