На ТОВ «АВ-НАФТА» проаналізовано заходи направлені на усунення причин, що спричиняють фактори виробничого ризику

22 серпня 2018

Не допустити виникнення аварійних ситуацій, нещасних випадків на АЗС та АЗГП стало метою зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з керівництвом ТОВ «АВ-НАФТА». Підприємство провадить свою діяльність з роздрібної торгівлі пальним на території Миколаївської області та Кіровоградської області.

Під час зустрічі учасники обговорили ключові моменти організації системи охорони праці підприємства. Так, координація робіт з питань охорони праці на підприємстві здійснюється шляхом розподілу обов’язків і порядком взаємодії осіб, структурних підрозділів. Чітке визначення конкретних функціональних обов’язків формує певну послідовність дій між працівникам щодо вирішення виробничих питань. Контроль за додержанням працівниками безпечних методів роботи та посадових інструкцій забезпечує належну дисципліну у колективі.

Розглядаючи питання промислової  безпеки, начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон зауважив  відповідальним особам підприємства на необхідності забезпечення належного документального оформлення фактів проведення технічного обслуговування та  ремонтів устаткування об’єктів підвищеної небезпеки, дотримання заборон під час експлуатації АЗС та АЗГП. Зокрема на об’єктах роздрібної торгівлі пальним забороняється заправляння транспорту під час зливання нафтопродуктів до резервуарів АЗС з автоцистерн, в’їзду на територію АЗС і заправлення тракторів, не обладнаних іскрогасниками, використання тимчасової електропроводки на АЗС та АЗГП, відпускання пального в скляну тару та тару з полімерних матеріалів та інші.

Наприкінці зустрічі між учасниками відбулась дискусія навколо питань щодо застосування вимог чинних нормативно-правових актів з питань охорони праці. Конструктивний діалог між представниками органу контролю та підприємцями дозволив неупереджено поглянути на виробничі ризики присутні на об’єктах підвищеної небезпеки, а також на виконання вимог чинного законодавства з питань охорони праці, направленого на усунення причин виробничих небезпек, що можуть спричинити виникнення аварій та нещасних випадків.