На ТОВ «Дніпрорегіонгаз» визначено складові безпеки автомобільних газозаправних пунктів

25 лютого 2020

Безпечна експлуатація та технічне обслуговування автомобільних газозаправних пунктів. Саме це питання підіймалося на обговорення під час зустрічі головного державного інспектора  Управління Держпраці у Миколаївській області Юрія Карасьова з персоналом  дільниці ТОВ «Дніпрорегіонгаз» у м.Первомайську.

ТОВ «Дніпрорегіонгаз» здійснює діяльність у багатьох населених пунктах країни. На Миколаївщині підприємство представлено 5 дільницями, одна з яких  провадить діяльність у напрямку роздрібної торгівлі та надання послуг з постачання скрапленого вуглеводневого газу для побутових потреб населенню.

Перебуваючи на автомобільному газозаправному пункті в рамках превентивного заходу, Юрій Карасьов  приділив особливу увагу технічному стану обладнання, яке експлуатується. Посадовець з’ясував дотримання вимог охорони праці на об’єкті підвищеної небезпеки  щодо строку експлуатації та періодичності здійснення гідравлічних випробувань тиском гумовотканинних рукавів, що застосовують при операціях зливання-наливання. Також, визначив рівень знань працівників дільниці щодо порядку поновлення роботи газозаправного обладнання після тимчасової перерви.

Працівники дільниці продемонстрували заходи контролю, які здійснюються з метою виявлення несправностей у технологічному стані  обладнання та електрообладнання, а також знання щодо реагування на аварійну ситуацію.

Поряд з цим, учасники обговорили порядок дій під час зливання газу з автоцистерн та заправлення автомобілів споживачів.