На ТОВ «Енергокомфорт» обговорили ключові питання щодо надання якісних послуг з технічного обслуговування систем газопостачання

27 грудня 2019

Фахівці спеціалізованих підприємств, які здійснюють обслуговування систем газопостачання закладів соціально-культурної сфери, а також  комунальних, побутових споживачів,  мають  бездоганно знати вимоги Правил безпеки систем газопостачання. Від результатів роботи працівників зазначених підприємств залежить безпека багатьох людей. Саме тому, на думку посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області,   контроль знань щодо вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та виробничої безпеки повинен  позитивно сприйматися трудовим колективом   ТОВ «Енергокомфорт».

Спілкуючись з працівниками підприємства, головний державний інспектор Управління Валентин Дучко ставив на розгляд короткі ситуаційні запитання,  які стосувалися монтажу та пуску  газового обладнання, перевірки загазованості та повітрообміну в приміщені, де експлуатується газове обладнання, тощо.

Під час обговорення відповідей визначалися законодавчі вимоги щодо безпечної експлуатації газового обладнання. Присутні на прикладах опрацьовували можливі наслідки порушень вимог безпеки.

Наголошуючи на формуванні відповідального ставлення  кожного працівника за результати власної роботи, Валентин Дучко зазначив, що основною рисою працівників спеціалізованих підприємств є високий професіоналізм. Наймані особи мають розуміти небезпеки, які несе порушення безпечних методів роботи та неналежна експлуатація  опалювальних та інших об’єктів, які споживають газ.

Додатково: Технічне обслуговування передбачає систему робіт: контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання.

Обслуговування та ремонт газового обладнання має проводитися виключно підприємством, яке має відповідні дозвільні документи, і не рідше, ніж передбачено чинним законодавством та паспортом заводу виробника.