На ТОВ «Епіцентр» сказали «НІ» нещасним випадкам

14 листопада 2018

Заходи направлені на підвищення ефективності роботи по попередженню і профілактиці травматизму в соціально-культурній сфері, зокрема торгівлі, підіймалися на обговорення під час наради на торговельному об’єкті ТОВ «Епіцентр» у м.Миколаєві, що відкрився декілька місяців назад.

Спілкуючись з особами, відповідальними за стан охорони праці, начальниками структурних підрозділів торговельного центру, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Артеменко визначила ймовірні причини нещасних випадків у великих торговельних центрах.

«Неналежна експлуатація пересувних підіймальних механізмів призводить до того, що персонал падає з висоти та отримує переломи, забої. Неправильно розміщений та закріплений товар летить униз, чим наносить важкі травми не лише працівникам, а й відвідувачам торгівельного центру. Серед іншого  непоодинокі випадки, коли навантажувачі віддавлюють ноги, тим хто зазівався», – відзначила  Людмила Артеменко.

Вона зазначила, що робота з питань охорони праці на підприємстві має сприяти зменшенню рівня виробничих ризиків та стимулюванню персоналу до дотримання вимог безпеки.

Під час наради інженер з охорони праці ТОВ «Епіцентр» Руслан Маковеєнко повідомив, що перед допуском до самостійної роботи усі працівники пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці, а також  стажування.

У своїх рекомендаціях Людмила Артеменко зазначила на важливість проведення навчання та перевірки знань працівників, здійснення постійного контролю за додержанням вимог з охорони праці, збільшення фінансування заходів щодо охорони праці.