На ТОВ «Юпітер-77» обговорено заходи щодо забезпечення безпеки праці працівників при видобутку корисних копалин

30 липня 2021

В рамках планового заходу контролю відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з представниками ТОВ «Юпітер-77» щодо забезпечення безпеки людей, майна і навколишнього природного середовища при розробці родовищ корисних копалин.

Перебуваючи на об’єкті видобутку граніту та переробки його на щебінь, головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Миколаївській області Валерій Бутенко, зосередив  увагу навколо питань щодо  дотримання підприємством проекту розробки родовища граніту та щорічного плану розвитку гірничих робіт, правил технічної експлуатації та охорони надр, ведення геолого-маркшейдерської документації  на наданій площі земельного відводу.

Окремо під час зустрічі визначено заходи, що реалізуються з метою недопущення нещасних випадків та аварій в гірничих виробках кар’єру  після злив, частота яких у поточному році спостерігається більше ніж зазвичай.  Також зазначалося про необхідність раціоналізації режиму праці та відпочинку в спекотний період року, адже робота в кар’єрі здійснюється на відкритих майданчиках під палючим сонцем.

Представникам ТОВ «Юпітер-77» зауважено на важливості комплексного підходу в забезпеченні  функціонування системи охорони праці підприємства, зокрема в частині  належної експлуатації виробничого обладнання, навчання та перевірки знань персоналу щодо безпечних методів роботи, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та здійснення контролю за їх належним використанням.