На ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів» визначено важливість створення безпечних умов праці для всіх працівників

03 травня 2018

Стратегія організації охорони праці на підприємстві щодо запобігання нещасним випадкам, має бути продовжена, адже обидві сторони трудових взаємостосунків, роботодавець – відповідальний за організацію управління системи охорони праці та створення умов праці відповідно до нормативно-правових актів та працівник – в обов’язки якого входить бездоганне виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, мають нести повну відповідальність за свої дії. Про це зазначив головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління  Держпраці у Миколаївській області  Юрій Пензул під час наради на ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів».

Під час заходу було підкреслено, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. Тому, варто організувати роботу з урахуванням  зазначеної особливості.

Присутнім на нараді  керівникам виробничих підрозділів підприємства було розкрито основну мету, на яку націлено зусилля Держпраці –  забезпечення гідних та безпечних умов праці для усіх працівників. Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області зазначалось, що у досягненні зазначеної мети окремий акцент робиться на збереження життя та здоров’я молодих працівниках. Саме цей сегмент потребує значної уваги через те, що доволі часто молоді працівники приймають не досить обдумані рішення, пов’язані з ризиками, та не усвідомлюють, що їхня необачність може спричинити небезпеку не тільки для їхнього життя, але й для життя і здоров’я тих, хто працює поряд.

«Нагадаю: злагоджений колектив – це скарб будь-якого підприємства. Тому, доцільно «вирощувати» кадри та створювати сприятливі умови для їх  безпечної трудової діяльності», – підкреслив Юрій Пензул.

Наприкінці заходу мова торкнулася оцінки виробничих ризиків, що притаманні  ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів». Учасники заходу взяли активну участь у дискусії щодо формування заходів направлених на  зниження та усунення виробничих ризиків.