На ТОВ «Ніка +7» відбувся інформаційний захід Держпраці щодо дотримання трудових прав працівників сфери будівництва

03 березня 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснили інформаційний візит на ТОВ «Ніка +7» з метою донесення інформації про  неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин  та недопущення нещасних випадків під час виконання найманими особами трудових завдань.

ТОВ «Ніка +7» має власний виробничий цех з виробництва виробів з деревини, виготовлення виробів з корка. Працівники мають високій рівень знань та вмінь щодо виконання столярних та теслярських робіт.

Під час заходу посадові особи Управління акцентували увагу на виробничі ризики, притаманні деревообробній діяльності, та здійснення контролю за дотриманням заходів, що запобігають дії на працівників шкідливих і небезпечних чинників. Оскільки усі види робіт з деревообробки здійснюються  на технологічному обладнанні, то відповідно працівники мають досконало знати вимоги затверджених регламентів (інструкцій, технологічних карт тощо) щодо їх безпечної експлуатації.

Керівника підприємства поінформовано про те, що задоволення потреби на додаткові робочі руки під час весняного попиту на продукцію має відбуватися відповідно до вимог чинного законодавства про працю. Допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин є неприпустимим.

Адже, трудовий договір – як угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін  – встановлює правове підґрунтя для здійснення регулярних дій на підприємстві. Зокрема визначає вимоги щодо дотримання внутрішнього трудового розпорядку, виконання інструкцій з охорони праці, особливостей нарахування заробітної плати за виконану роботу, а також надає можливість притягнення до відповідальності сторони, яка порушила умови трудового договору.