На ТОВ “СОКАР ПЕТРОЛЕУМ” стартувала перевірка Управління Держпраці у Миколаївській області

08 грудня 2020

На ТОВ “СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» розпочався плановий захід контролю  Управління Держпраці у Миколаївській області щодо дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки.

ТОВ “СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» належить до активів Державної нафтової компанії Азербайджанської республіки, що об’єднані єдиним брендом SOCAR. Два АЗС  підприємства, серед інших розташованих на території нашої країни, знаходяться у Миколаївській області. На них експлуатується 14 паливо-роздавальних колонок, 8 місткостей для збереження палива та скрапленого вуглеводневого газу. При кожному АЗС працює кафе, де можна скуштувати гарячі страви та  купити необхідні товари. Загалом на Миколаївських об’єктах підприємства залучено  працю 18 осіб.

Під час заходу контролю посадові особи відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці перевірять стан дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки на виробничих об’єктах, зокрема щодо:

 забезпечення працівників засобами індивідуального захисту;

організації проходження навчання  та перевірки знань з питань охорони праці у працівників;

здійснення своєчасних технічних оглядів, експертних обстежень машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

наявність документів дозвільного характеру та дотримання суб’єктом господарювання вимог, які вони регламентують;

дотримання безпечних методів роботи під час проведення зливно-наливних робіт на АЗС;

формування пакету документів, що діють у межах об’єктів підприємства та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників на робочих місцях, у тому числі у разі виникнення аварійних ситуацій.

Окрема увага буде приділена додержанню вимог у сфері охорони праці  стосовно систем освітлення, вентиляції, кондиціонування, опалення, водопостачання, електропостачання об’єктів підвищеної безпеки, а також облаштування зон безпеки та розміщення знаків безпеки, здійснення сигнального фарбування.

По завершенню заходу буде здійснено аналіз діяльність підприємства щодо вжиття заходів, направлених на визначення та мінімізацію виробничих ризиків, підвищення культури охорони праці працівників, особливо в частині своєчасного повідомлення про виробничі небезпеки.