На ТОВ ВКП «Респект Бізнес» розглянуто склад методичних кейсів, націлених на недопущення нещасних випадків на виробництві

09 липня 2020

У ТОВ ВКП «Респект Бізнес» відбулась робоча нарада з питань формування навичок  безпечного ведення  робіт та належної експлуатації обладнання.

Участь у заході взяли посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області та особи, відповідальні за стан охорони праці підприємства.

Одним з основних видів діяльності ТОВ ВКП «Респект Бізнес» є виготовлення,  установка, обслуговування  вентиляційного обладнання широкого асортименту.  Цей факт, за словами посадових осіб Управління,  вимагає від працівників підприємства  високого рівня професійної підготовки, у тому числі з питань охорони праці. Тож, зважаючи на зазначене є доцільним формування на підприємстві   структурованих методичних кейсів з питань охорони праці.  За результатами опрацювання кейсів працівники, зокрема які зайняті в монтажі, пусконалагоджувальних  роботах, ремонті  обладнання на території замовника, мають набути навички самостійно приймати рішення в умовах невизначеності, розробляти багатоваріантні підходи щодо безпечного виконання робіт, засвоїти методи всебічного аналізу виробничих ситуацій, навчитися прогнозувати розвиток подій тощо.

Серед іншого посадовими особами Управління  було зауважено на важливість   встановлення корпоративного духу, націленого на дотримання вимог охорони праці. Культура щодо  дотримання вимог у сфері охорони праці є принципово-важливою під час  виконання робіт на висоті,  проведення електромонтажних робіт тощо.