На UA: Миколаїв про безпечну експлуатацію атракціонів

16 червня 2021

Щороку під час експлуатації атракціонів фіксуються випадки травмування  людей. У червні цього року такий випадок стався в м. Вознесенську. У передачі «Тема дня» на  UA: Миколаїв головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Лебедєв повідомив, яких вимог у сфері охорони праці та промислової безпеки має дотримуватися суб’єкт господарювання  з метою недопущення аварій та нещасних випадків під час експлуатації об’​єктів  розваг.

Телеглядачам повідомлено, що експлуатація атракціонів з-поміж об’єктів підвищеної небезпеки відбувається на підставі дозволу Держпраці та відповідно до   інструкції заводу-виробника. Персонал, залучений до експлуатації та  обслуговування атракціонів,  має пройти навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Фахівець Управління зауважив, що у 2021 році заходами контролю у сері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці буде охоплено понад  600 суб’єктів господарювання, у тому числі 80 суб’єктів, що провадять діяльність в курортних зонах Миколаївщини.

Детальніше у відео матеріалі https://youtu.be/MK6_HRD_6mY