На важливість проведення своєчасного обслуговування виробничого обладнання наголосили посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області співробітникам ДП «Миколаївського авіаремонтного заводу «НАРП»

06 лютого 2018

Проведення ремонтів, оглядів та обслуговування обладнання стало темою зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з представниками ДП «Миколаївського авіаремонтного заводу «НАРП».

Під час зустрічі зазначалось, що  нині на підприємстві машинобудівного профілю ремонт технологічного обладнання здійснюється за системами технологічного обслуговування і ремонту обладнання, що є плановими діями. Планова система технічного обслуговування і ремонту обладнання дозволяє виводити виробниче обладнання в ремонт після того, як воно відпрацювало певну кількість годин. Саме такі дії дозволяють здійснити повний обсяг ремонтних робіт без порушення нормальної роботи виробничого підрозділу.

 Ігор Ковган, головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області, підкреслив, що дотримання плану планово-попереджувального ремонту дозволяє не тільки подовжити строк експлуатації обладнання, а й запобігати травмуванню працівників із-за збоїв роботи обладнання. Працівники повинні усвідомлювати важливість дотримання правил охорони праці під час роботи на обладнанні.

Він, також, зазначив, що основне завдання ремонтної бригади – так відремонтувати обладнання, щоб воно без серйозних відмов працювало до чергового планового ремонту. Скорочення терміну ремонту не повинне йти за рахунок його  якості.

Серед іншого, учасники зустрічі обговорили нагальні проблеми, що постають перед підприємством щодо проведення ремонтів, зокрема пошуку постачальників якісних запасних деталей, недоліки в системі змащування, неухильне дотримання законодавства про охорону праці під час проведення ремонтів.