На вересневу сесію Доманівської селищної ради буде винесено питання введення посади муніципального інспектора праці

21 серпня 2017

У Доманівській селищній раді посадовими особами  управління Держпраці у Миколаївській області проведено правове навчання, на якому було розглянуто повноваження виконавчих органів селищних рад щодо здійснення на відповідній території контролю за додержанням законодавства про працю.

Додержання законодавства про працю через рекомендації (орієнтації на конкретний варіант поведінки та дій, бажаних з точки зору держави) та нагляд стимулює підприємців на створення доброчесних взаємовідносин з працівниками, провокує економічний розвиток території. Це є підґрунтям для створення структурного підрозділу чи введення окремої (додаткової) посади в органах місцевого самоврядування метою яких стане реалізація здійснення делегованих повноважень передбачених  статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Цієї думки додержувався інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Іван Гусаров під час розкриття вимог чинного законодавства.

За підсудками заходу було узгоджено винесення питання щодо можливості введення посади муніципального інспектора праці на вересневу сесію Доманівської селищної ради.