Найкраща форма виявити істину у трудових питаннях – дискусія

13 липня 2017

У Територіальному центрі соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Арбузинського району відбулась зустріч посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з працівниками закладу( 35 осіб).
Зустріч проходила в форматі дискусії. На обговорення присутнім було надані питання гарантії трудових прав жінок, порядок надання відпусток.
Валентина Драчук, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області, наводячи приклади обставин та організаційно-розпорядчої документації, розкрила порядок та черговість надання різних види відпусток, визначила їх тривалість. Вона підкреслила, що графік відпусток – це не тільки обов’язковий документ передбачений законодавством, а й зручний практичний інструмент упорядкування черговості надання відпусток .
Особливої жвавості дискусія набула під час обговорення порядку перенесення відпусток, відкликання з відпустки, а також строків протягом яких здійснюється виплати заробітної плати за час щорічної відпустки.
Присутні детально обговорили трудове законодавство щодо спеціальних норм охорони праці жінок, пільг і додаткових гарантій їх трудових прав, створення умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством.
Під час обговорення головний державний інспектор Управління зазначила, що роботодавцю забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов’язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям – за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда.
Зустріч завершилась наданням даних комунікаційних каналів та корисних інформаційний джерел щодо захисту прав працівників.