Належне оформлення трудового договору: на Одещині проведено інформаційне відвідування

07 лютого 2024

Задекларована праця має безліч переваг, які стосуються як найманих працівників, так роботодавців. Трудовий договір визначає права і обов’язки обох сторін, що забезпечує захист працівника від можливих зловживань та непорозумінь.


Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведені інформаційні заходи серед роботодавців міста Чорноморськ що здійснюють діяльність у сферах торгівлі, надання послуг та організації харчування.

Під час заходів інспекторами праці наголошено про переваги офіційного працевлаштування та гарантії для працівників які працюють за трудовим договором.


Також зосереджено увагу на особливості трудових відносин в умовах воєнного стану, запобігання та протидії мобінгу (цькуванню), та на умови працевлаштування неповнолітніх.


Одночасно, роботодавців та працівників повідомлено, що у разі потреби та бажання одержати консультативну допомогу, – вони можуть звернутися у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі pratsia.in.ua.