Наживо на UA:Миколаїв про негативні чинники незадекларованої праці та спільні заходи Держпраці та Державної податкової служби, спрямовані на детінізацію зайнятості населення

07 липня 2021

07 липня 2021 у передачі «Радіодень» на UA:Миколаїв повідомлено про перевірки суб’єктів господарювання Миколаївщини з питань виявлення неоформлених відносин, які здійснює Управління Держпраці у Миколаївській області.

Радіо- та телеглядачам зауважено, що заходи контролю відбуваються за результатами співпраці територіальних органів Держпраці та Державної податкової служби. Стартували вони  01 липня 2021 року. Перевірки відбуваються у суб’єктів господарювання, які мають високі ризики використання незадекларованої праці, зокрема у сферах торгівлі, сільського господарства, будівництва, тимчасового розміщення, мобільного харчування,  в  рекреаційних зонах.

Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, повідомила про права та гарантії, які втрачає людина, працюючи без трудового договору, порядок оформлення трудових відносин. Вона, також, визначила результати роботи з початку інспекційної кампанії та наслідки, які очікують роботодавця у разі порушення ним порядку належного оформлення трудових відносин з працівником. Окремо зауважила на відповідальності, яка передбачена за перешкоджання інспектору праці у проведенні заходу контролю з питань виявлення неоформлених відносин.

Ольга Купчишина, в.о. заступника начальника Головного управління Державної податкової служби  у Миколаївській області розповіла про відомості,  які викликають підозру щодо використання суб’єктами господарювання праці незадекларованих працівників,  обмін інформацією з Держпраці з метою перевірки зібраних даних, а також про можливості звернення громадян до органів влади щодо порушення їхніх прав на належне оформлення трудових відносин.

 

Додатково: трансляція прямого ефіру відбулась на телеканалі UA:Миколаїв та на  радіочастоті 92,0 МГц у м.Миколаєві та 105,9 МГц у м. Первомайськ,  запис ефіру можна послухати 07 липня 2021 року о 17.20, а також передивитися на сайті https://mk.suspilne.media/