Наживо на UA:Миколаїв про протидію незадекларованій праці, формування відповідального ставлення суб’єктів господарювання та громадян до належного оформлення трудових відносин

27 травня 2021

27 травня 2021 у передачі «Радіодень» на UA:Миколаїв обговорювалися заходи, які реалізуються на території Миколаївщини з метою забезпечення соціальної захищеності працівників та дотримання вимог законодавства про працю суб’єктами господарювання.

Гості студії Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, та Вікторія Чернякова, заступник начальника управління – начальник відділу перевірок податкових агентів управління податкового аудиту Головного управління Державної податкової служби  у Миколаївській області, розповіли про інформаційні та контрольні заходи, які реалізуються з метою зниження рівня незадекларованої праці в області.

Олена Чернова підкреслила, що саме співпраця  виконавчих органів влади  сприяє зміні ситуації на краще. Заходи реалізуються в рамках  Національного та регіонального  планів спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Посадові особи  розповіли про переваги належного оформлення трудових відносин та визначили ризики, які несе незадекларована праця для працівників та роботодавців. Слухачам  UA:Миколаїв підкреслено, що незадекларована праця – це проблема не лише органів контролю, а й громадян, які не замислюються над можливістю раптової втрати працездатності на тлі відсутності страхового стажу для отримання соціального захисту з боку держави, а також суб’єктів господарювання, які нехтують своєю репутацією та наражають себе  на штрафні санкції  за порушення вимог чинного законодавства.

Докладніше за посиланням

Додатково: трансляція прямого ефіру відбулась на телеканалі  UA:Миколаїв, запис ефіру можна послухати під час повтору на   радіочастоті 92,0 МГц у м.Миколаєві та  105,9 МГц у м. Первомайськ, а також передивитися  на сайті https://mk.suspilne.media