Наживо: про недопущення нещасних випадків, пов’язаних з роботою ліфтів з вичерпаним строком граничної експлуатації

14 травня 2019

14 травня 2019 року, Віктор Григорович, головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області,  та Сергій Коренєв, директор Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, у прямому ефірі «Українського радіо: Миколаїв» розповіли про  ситуацію, яка склалася навколо ліфтів міста Миколаєва.

Під час радіоефіру, трансляція якого одночасно відбувалася на телеканалі «Миколаїв» та у соціальній мережі Facebook,  ведуча Анжеліка Топчій з’ясовувала у Віктора Григоровича питання щодо експлуатації ліфтів,  які розташовані у багатоповерхівках Заводського району м.Миколаєва та знаходяться на балансі ТОВ «Николаевдомсервис».

Нагадаємо, що за рішенням Миколаївського  окружного адміністративного суду  до ТОВ «Николаевдомсервис» застосовано заходи реагування щодо  заборони  експлуатації 29 ліфтів. Зазначене рішення викликано результатами перевірки ТОВ «Николаевдомсервис» у січні 2019 року управлінням Держпраці у Миколаївській області щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони праці.

Слухачі отримали відповіді на питання:

що стало причиною винесення рішення суду щодо зупинки роботи ліфтів?

яка ситуація у ліфтовому господарстві міста взагалі?

хто несе відповідальність за експлуатацію ліфтового господарства?

які заходи дозволяють продовжувати період безпечної експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки?

коли очікувати виконання рішення суду щодо зупинки функціонування ліфтів?

Серед іншого мешканців Миколаєва проінформували про співпрацю Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради зі спеціалізованими компаніями у напрямку забезпечення  належної експлуатації ліфтів, фінансування заходів,  направлених на продовження роботи ліфтів.

Детельніше на нашому youtube каналі: https://youtu.be/2zhYRrbCzWk