Незабаром Україна перейде на зимове обчислення часу

24 жовтня 2017

29 жовтня 2017 року о 4 (четвертій) годині ранку за київським часом відбудеться перехід на зимовий час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад.

Переведення годинників – це зовсім не проста процедура, наш біологічний годинник так швидко не переводяться, як годинникові стрілки. Українцям доведеться звикати до нового режиму дня.

Адаптація до нового часу у кожної людини відбувається по-різному і в середньому цей час становить 2-3 тижні. У цей період всі системи організму переналаштовуються на новий ритм сну та пробудження, своєчасного прийому їжі тощо.

Проте багато людей переживають таку зміну важко. Вченими встановлено, що коливання часу туди-сюди, з літнього на зимовий – дуже негативно позначається на здоров’ї. У людини може наростати дратівливість, безсоння, падати працездатність, концентрація уваги, він відчуває себе розбитим, млявим, слабким, можуть загостритися різні хвороби.

Перейти організму на новий режим дня допоможуть  прогулянки на свіжому повітрі, зниження навантаження та скоригований режим харчування. Деякі медики рекомендують у цей період пити зелений чай.

Крім того, постарайтеся більше висипатися і при можливості – не нехтуйте денним сном.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 “Про порядок обчислення часу на території України” з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, Уряд України постановив запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.