Незаконно діючі автомобільні заправні станції під «прицілом» уваги управління Держпраці у Миколаївській області

13 листопада 2018

Об’єкти підвищеної небезпеки  сама назва переконливіша від усяких доводів стосовно дії можливих загроз. Між тим не всі суб’єкти господарювання  провадять свою діяльність з експлуатації зазначених об’єктів, зокрема автомобільних заправних станцій, об’єктів, пов’язаних з реалізацією природного, скрапленого газу та  нафтопродуктів, з додержанням вимог безпеки.

Так, з метою роз’яснення критеріїв, яких необхідно додержуватися щодо належного та безпечного функціонування об’єктів підвищеної небезпеки фахівцями відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області проведено превентивні заходи з підприємцями, що здійснюють свою діяльність з реалізації пального на вулиці Новозаводській м.Миколаєва.

Під час заходів чимало уваги приділялося питанню здобуття права суб’єкту господарювання експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки. Так, зазначене право суб’єкт господарювання набуває лише після отримання відповідного дозволу Держпраці. Підприємцям наголошувалося на необхідності дотримання вимог дозвільних документів продовж усього часу ведення господарської діяльності та обов’язковості  реалізації заходів направлених на збереження безпеки життя та  здоров’я працівників.

Акцентуючи увагу на дієвих механізмах вирішення проблем забезпечення виробничої безпеки, представникам бізнесу зауважено на важливість застосування попереджувальних заходів направлених на  додержання вимог охорони та гігієни праці.