Новополтавська сільська рада: робота у напрямку легалізації зайнятості населення

22 червня 2018

У Новополтавській сільській раді відбувся круглий стіл на тему: “Новополтавська ОТГ. Перевага легальної зайнятості».

У зустрічі взяли участь перший заступник Новобузької РДА, голова Новобузької районної ради, директор Новобузького центру зайнятості, заступник начальника управління соціального захисту населення Новобузької райдержадміністрації, начальник Новобузького бюро правової допомоги, начальник Новобузького відділу обслуговування громадян Баштанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, представники громадських організацій.

Учасники круглого столу відзначали, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на життя людини.  Використання прихованих трудових відносин призводить і до зменшення надходжень до бюджету держави. Отже, питання легалізації зайнятості населення є надзвичайно важливим.

У своєму виступі інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч висвітлив переваги легальної зайнятості. Серед переваг працівників  було визначено:  нормований робочий день та робочий тиждень, робота відповідно до посадових інструкції, дотримання мінімальних гарантів в оплаті праці, виплата заробітної плати два рази на місяць, підвищена оплата за роботу у нічний час та святкові дні, підвищена оплата при роботі в шкідливих умовах праці, гарантоване надання відпустки та оплата в період тимчасової непрацездатності.

Окремо увагу учасників круглого столу було звернуто на підстави притягнення до відповідальності порушників законодавства про працю та окреслено розміри штрафних санкцій передбачені статтею 265 КЗпП України.