Низький старт: більшість закладів освіти Новоодеського району готові до початку нового навчального року

17 серпня 2017

На минулому тижні у Новоодеській райдержадміністрації відбулась нарада на тему «Підготовка загальноосвітніх шкіл Новоодеського району до початку нового навчального року».

Участь у нараді прийняли головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, керівник апарату Новоодеської райдержадміністрації, завідувач сектору контролю апарату Новоодеської райдержадміністрації, начальник управління соціального захисту населення Новоодеської райдержадміністрації, начальник служби у справах дітей  Новоодеської райдержадміністрації.

Тема заходу на часі викликає неабиякі хвилювання як вчителів, так і батьків учнів. Забезпечення належного стану будівель, зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж, електричного господарства є одними з головних чинників у гарантуванні безпечного навчально-виховного процесу. Саме на цьому зосередила увагу у своїй доповіді Людмила Артеменко, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області.

Для  захисту життя, здоров’я дітей та працівників, створення безпечних умов перед початком навчального року  у кожному навчальному закладі обов’язково проводяться організаційні роботи (з веденням відповідної документації) серед яких:

  • огляд та обстеження технічного стану спортивних, ігровихмайданчиків, споруд, приміщень та будівель;
  • встановлення справності інженерно-технічних комунікацій, наявність їх карти-схеми;
  • проведення виміру захисного заземлення та ізоляції електромережі;
  • випробування стану спортивного обладнання фізкультурної зали та оформлення актів-дозволів на їх експлуатацію і проведення занять з фізкультури;
  • перевірка наявності планів евакуації учасників навчально-виховного процесу на випадок пожежі;
  • проходження медичних оглядів працівниками, які задіяні у виховному процесі тощо.

Серед іншого на нараді було визначено стан виконання позапланових ремонтів та інших заходів щодо підготовки до нового навчального року, здійснення контролю за територією та подвір’ям школи.

На сьогоднішній день близько у 80% шкіл Новоодеського району проведені зазначені роботи. Також, на нараді було зазначено, що до почату навчального року, в усіх навчальних закладах району необхідні роботи будуть виконані.