Місто Очаків: безпека при експлуатації атракціонної техніки

17 серпня 2017

Різноманітні атракціони – гірки, каруселі, батути тощо,  призначені саме для розваги людей. Разом з тим, атракціони належать до обладнання підвищеної небезпеки, вони викликають великий ризик отримання травм  для   відвідувачів і обслуговуючого персоналу. За статистикою рік у рік від розваг у парках атракціонів гинуть, травмуються десятки людей. Між тим, охочих розважитись теплими серпневими днями 2017 року у курортних зонах Миколаївщини достатньо.

Для того, щоб переконатись у здійснені підприємцями (діяльність яких пов’язана з експлуатацією атракціонів) заходів щодо унеможливлення або зведення до мінімуму за  рахунок  виконання  запобіжних  заходів, спрямованих на зниження можливих ризиків та забезпечення безпеки монтажу та експлуатації атракціонної техніки, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області прибули до курортного міста Очаків.

На вулиці Будівельників  міста Очаків свою діяльність з експлуатації 9 одиниць атракціонної техніки провадить фізична-особа підприємець Ландкашова Л.С. У розмові з представником бізнесу, посадові особи встановили достатню обізнаність підприємця у факторах, ситуація та подіях, що становлять небезпеку для відвідувачів атракціонів та обслуговуючого персоналу.

Крім того, під час розмови посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області  підкреслили на необхідності у майбутньому розробити заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій окремо та в різних комбінаціях. Додатково висвітили перелік завчасних заходів необхідних для зменшення ризику виникнення небезпечних впливів і ситуацій, а саме:

    аналіз загроз  виникнення  аварій  та   надзвичайних ситуацій,  розроблення варіантів евакуації  відвідувачів і обслуговуючого  персоналу,   визначення  шляхів   евакуації   та постійне забезпечення їх  утримання  у справному стані;

     забезпечення можливості  ручного  переміщення  окремих  частин обладнання;

     забезпечення доступу до   вузлів  і  деталей  для  огляду  та ремонту тощо.

Зустріч завершилась консультацією підприємця щодо отримання та продовження строку дії дозвільних документів.