Семінар для безробітних м.Миколаєва: різновиди трудових взаємостосунків

18 серпня 2017

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області Ганна Терешкова та Наталія Молочко прийняли участь у семінарі в Центральному районному центрі зайнятості, що проводився для безробітних Центрального району. Темою зустрічі була легалізація зайнятості, оформлення трудових відносин з найманими працівниками, випробування при прийняті на роботу.

Під час заходу присутнім було окреслено порядок оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником, види трудових договорів, порядок їх укладення, головні складові елементи визначення трудового договору. Разом з цим,  надано роз’яснення щодо укладення трудового договору за яким може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Крім того, було зазначено умови за яких випробування при прийнятті на роботу не встановлюється.

Учасники заходу, також, дізнались про спільні риси та відмінності між цивільно–правовим та трудовим договорами.

 «Особа, яка працює за цивільно–правовим договором, не має певних гарантій порівняно з особою, яка працює за трудовим договором». – підкреслила Наталія Молочко.

 Наприкінці заходу інспектори праці розповіли про адміністративну відповідальність передбачену за порушення роботодавцем законодавства про працю. Жодне з питань учасників зустрічі не залишилось без уваги.