ТОВ «Евері»: інформаційна підтримка процесу проведення робіт на об’єктах підвищеної небезпеки

18 серпня 2017

Попередження нещасних випадків на виробництві, зокрема у сфері діяльності, пов’язаної з об’єктами та роботами підвищеної небезпеки, можливе за умови здійснення постійного контролю. Водночас, найефективнішим методом у досягненні цієї меті є інформаційний супровід щодо дотримання вимог законодавства з питань охорони праці. Інструктажі, тематичні наради, плакати та стенди з питань охорони праці стають важливою основною, що підвищує рівень безпеки на виробництві.

Саме про це йшлося під час відвідування посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області ТОВ «Евері», морського перевантажувального терміналу до складу якого входить «Комплекс з перевантаження рослинних олій» та «Комплекс з перевантаження меляси».

На початку заходу зацікавленість представників підприємства викликала надана інформація стосовно змін, які відбулись у чинному законодавстві з питань охорони  праці.

Зазначимо, у складі споруд підприємства, що забезпечують прийом і відвантаження продуктів, знаходяться 32 резервуари для зберігання рослинних олій, 4 резервуари для зберігання меляси ємністю 4х5000 куб.м.

Під час зустрічі розмова була спрямована на дотримання вимог безпечного виконання робіт у замкненому просторі саме на зазначених об’єктах.

Начальник відділу охорони праці ТОВ «Евері» повідомив, що на підприємстві перед початком роботи в закритих просторах відповідальному виконавцю видається наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки, в якому визначається обсяг і склад робіт, послідовність їх виконання, заходи безпеки. Робітника, який буде виконувати роботи, попереджують про заборону   зміни обсягу робіт, передбачених нарядом-допуском. Посадові особи управління зауважили на унеможливлення допуску працівників до виконання робіт у замкнених просторах без періодичних аналізів повітряного середовища всередині цистерн та без засобів колективного та індивідуального захисту.

Візит завершився обміном між учасниками зустрічі досвідом та сучасними підходами в організації охорони праці на підприємстві.