Гармонія взаємовідносин між робітником та роботодавцем можлива за умови встановлення діалогу у правовому полі

18 серпня 2017

Переваги декларування трудових відносин стали головною темою зустрічі інспектора праці управління Держпраці у Миколаївській області та осіб, які знаходячись  у пошуку нового робочого місця, користуються послугами  Доманівського районного центру зайнятості.

Під час заходу учасники обговорили нагальні питання взаємовідносин між робітником та роботодавцем, також, обмінялись думками та власним досвідом щодо налагодження гармонійних  трудових взаємовідносин у правовому полі.

Іван Гусаров,  інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області, спрямовуючи розмову у напрямку визначення переваг легального працевлаштування, надав інформацію про трудові гарантії передбачені чинними нормативно-правовими актами для працівників у разі укладання ними трудового договору. Крім того,  він запропонував варіанти ймовірних діалогових виразів, що будуть корисними під час співбесід з можливими роботодавцями.

Сприяючи обізнаності громадян Доманівського району, додатково учасникам заходу було розкрито процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю  роботодавцями, також, повідомлено контактні номери за якими охочі можуть отримати роз’яснення та консультації із застосування вимог трудового законодавства.