Спеціальною комісією нещасний випадок на ТОВ «Гаджиев» визнано таким, що пов’язаний з виробництвом

18 серпня 2017

Комісією утвореною управління Держпраці у Миколаївській області завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 15 липня 2017 року з водієм пасажирського автобусу  ТОВ «Гаджиев».

За результатами спеціального розслідування члени комісії прийшли до висновку, що нещасний випадок стався під час виконання трудових обов’язків, в робочий час, за дорученням роботодавця. Причиною нещасного випадку є невиконання вимог інструкції з охорони праці потерпілим.

Під час спеціального розслідування встановлено, що зі столиці автобус по маршруту «Коблево-Київ-Коблево»  відправся згідно до розкладу руху о 19год.55 хв. У дорозі, не доїжджаючи до міста Умань, сталася поломка автобусу, обірвалась пневматична подушка у лівій задній підвісці, за дві години водії-напарники її усунули. Про дану несправність, як вимагає пункт 1.2.3 інструкції з охорони праці для водія автобуса ТОВ «Гаджиев», водіями не було повідомлено відповідальних осіб ТОВ «Гаджиев». Пасажири прибули  на кінцеву зупинку маршруту «Коблево» відповідно розкладу руху автобусу пасажирських перевезень.

Перебуваючи на території зони відпочинку «Коблево», один  з водіїв вирішив перевірити встановлене раніше кріплення, яким  було усунуто  поломку. Водій поставив домкрат під задню ліву частину автобусу та заліз під транспортний засіб.

Згідно з пунктом 3.14 інструкції з охорони праці для водія автобусу ТОВ «Гаджиев» виконувати будь-які роботи під автобусом піднятому тільки на домкраті, без установки козелків заборонено.

Водій не виконав вимоги зазначеного пункту інструкції з охорони праці для водія автобусу ТОВ «Гаджиев».

При виконанні роботи кузов автобуса похитнувся, зіскочив з домкрату та опустився донизу. Водія затисло між кузовом та асфальтним покриттям площадки. Отримані травми стали причиною смерті 49-ти річного водія.

На ТОВ «Гаджиев» для попередження настання нещасних випадків у майбутньому  до всіх працівників доведено причини та обставини настання нещасного випадку з водієм автобусу, проведено позаплановій інструктаж з охорони праці, також, на підприємстві запроваджено заходи щодо посилення контролю за додержанням працівниками  вимог інструкцій з охорони праці та технологічних документів.