Снігурівский район: спільні дії у попередженні виникнення аварій та нещасних випадків при використанні газу в побуті

18 серпня 2017

У Снігурівській райдержадміністрації відбулась нарада щодо безпечної експлуатації природного газу в побуті.

У нараді прийняли участь посадові особи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, зокрема перший заступник Снігурівського міського голови, начальник та головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Снігурівської райдержадміністрації, а також голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Ініціатором заходу стали посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області та співробітники ПАТ «Миколаївгаз».

На нараді було наведено інформаційні дані  аварійних ситуації та нещасних випадків, які мали місце в населених пунктах області, причиною яких стала не належна експлуатація систем газопостачання.

Учасники наради обговорили проблеми з якими доводиться стикатись у роботі з мешканцями району у попереджені загроз від використання газового обладнання у побуті без додержання вимог Правил безпеки систем газопостачання. Так, у місті Снігурівка та населених пунктах району більшість населення використовує у побуті скраплений газ в балонах, між тим, у районі відсутня служба експлуатації скрапленого газу. Зазначений факт створює у районі небезпечну ситуацію, становить потенційну загрозу у безпечній експлуатації систем газопостачання в побуті.

За результатами обговорення учасники наради рекомендували Снігурівському міському голові  створити при міській раді спілку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, визначити відповідальну особу-голову спілки, яка пройде навчання щодо безпеки систем газопостачання. Також, надано пропозиція підготувати звернення до ТОВ «Дніпрорегіонгаз» щодо відновлення роботи служби скрапленого газу у районі. Серед іншого для упередження надзвичайних ситуацій у побуті запропоновано налагодити діалог з балансоутримувачами житлових будинків щодо постійного здійснення контролю за станом димовентиляційних каналів.