Очаківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4: дотримання гігієнічних вимог при проведенні ремонтних робіт

19 серпня 2017

Початок нового навчального року дуже близько. Лікар з гігієни праці відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області Вадим Хорошев, сприяючи забезпеченню  збереження здоров’я дітей та співробітників закладу освіти продовж всього навчального року,  провів зустріч з педагогічним складом, працівниками кухні та господарської служби  Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

 На початку зустрічі було розглянуто причини, які становлять загрозу отримання травм та професійних захворювань співробітниками закладу.

Крім того, пригадав про випадки  обвалів стін будівель  загальноосвітніх шкіл у Миколаївській та Київській областях, учасники зустрічі значну частину часу присвятили обговоренню вимог, які необхідно враховувати під час планування та проведення ремонтних робіт будівель та інженерно-технічних комунікацій у школі, облаштування кабінетів та фізкультурно-спортивної зони.

Разом з цим, під час заходу було зазначено, що на території навчального закладу господарська зона вважається однією з найбільш травмонебезпечних. У цій зоні розміщуються ремонтні майстерні, склади, підсобно-виробничі приміщення, навіси, сміттєзбірники. Зниження рівня отримання травм на робочих місцях та дитячого травматизму можливе за умови виконання відповідних санітарно-гігієнічних умов під час  утримання господарської зони школи, зокрема забезпечення справного  стану устаткування в майстернях, лабораторіях, організацію окремого в’їзду до господарський об’єктів, розміщення та облаштування території для контейнерного майданчику сміттєзбірників відповідно до ДСаНПіН 5.5.2.008-01,  підтримання належного стану твердого (асфальтного, бетонного) покриття по всій території закладу.

Підбиваючи підсумки зустрічі Вадим Хорошев визначив чинні державні правила та норми, якими поширюються на загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступеня та побажав учасникам учбового процесу опановувати вміння, знання та цінності без отримання  травм.