Обговорення проєкту плану інформаційної кампанії щодо зниження рівня незадекларованої праці у неформальному секторі економіки на 2021 рік

20 серпня 2021

19 серпня відбулося чергове засідання робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки, та напрацювання шляхів його реалізації.

На засіданні директор департаменту з питань праці Держпраці Володимир Гончарук доповів членам робочої групи про результати 7 тижнів інспекційної кампанії та про план роботи на поточний рік.

Окремим питанням порядку денного стало обговорення проєкту плану інформаційної кампанії щодо зниження рівня незадекларованої праці  у неформальному секторі економіки на 2021 рікЦіль інформаційної кампанії – охоплення максимальної кількості осіб для поширення інформації щодо недопущення здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та використання праці без укладення трудових договорів.

План складається з трьох основних частин. Перша частина спрямована на всі верстви населення, друга – на роботодавців, третя – на працівників.

Під час проведення заходів, передбачених планом, пропонується використовувати інформаційні матеріали, розроблені в ході  інформаційної кампанії «Виходь на світло» в рамках реалізації проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Основою спільних дій є проведення одночасних інформаційних заходів з метою формування у свідомості людей несприйняття факту отримання прибутків або використання найманої праці без сплати податків та ЄСВ із залученням засобів масової інформації, інтернет-ресурсів та особистого спілкування.

Також на засіданні прийнято рішення про запровадження відзнаки для роботодавців «Я використовую задекларовану працю».