Одещина: фахівець Держпраці змоделювала події нещасного випадку на робочому місці

29 січня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ольга Атрашкова провела моделювання подій на робочому місці в навчальному закладі – Одеському ліцеї № 84, де стався нещасний випадок. Захід проведено на основі вивчення та аналізу матеріалів розслідування нещасного випадку, проведеного комісією підприємства.

Під час проведення заходу з’ясовувалась повнота дотримання процедури розслідування нещасного випадку та правильність оформлення матеріалів згідно з вимогами Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. Разом з представниками закладу інспектор встановила критичні фактори, що призвели до травмування, співвіднесла їх з обставинами та причинами, зазначеними в акті розслідування нещасного випадку.

Підсумовуючи захід, інспектор нагадала вимоги статті 14 Закону України «Про охорону праці»: дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства.