Одещина: проведено технічну консультацію щодо запобігання травматизму на виробництві

23 травня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Владіслав Трофімов провів технічної консультації з працівниками ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» щодо запобігання травматизму на виробничих майданчиках, а також особливостей виконання газонебезпечних робіт на об’єктах підвищеної небезпеки.

Представник Держпраці наголосив, що працівники перед виконанням газонебезпечних робіт повинні перевірити стан та справність інструменту і засобів індивідуального захисту, отримати інструктаж від керівника щодо виконання робіт, виконувати газонебезпечні роботи згідно вимог діючих інструкцій з охорони праці та послідовності робіт, відображених у наряді-допуску.

На заході обговорили правила поведінки та дій при аварійних ситуаціях, пожежах, лихах та правила надання першої домедичної допомоги.

Зосередились на своєчасному проходженні навчання та перевірки знань технічного персоналу, який виконує газонебезпечні роботи. Звертаючи увагу на фаховий рівень працівників, державний інспектор порадив посилити контроль за бригадами, які виконують ремонтні роботи обладнання.
Інспектор порекомендував: з метою запобігання виникненню нещасних випадків під час виконання робіт в замкнутому просторі необхідно вжити вичерпних заходів реагування щодо недопущення нещасних випадків, у тому числі посилити заходи щодо недопущення аварій, виробничого травматизму при виконанні робіт підвищеної небезпеки.