Одещина: проведено заходи створення безпечних умов праці на робочих місцях

18 квітня 2024

З нагоди Всесвітнього Дня охорони праці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели наради на підприємстві ДТЕК «Одеські електромережі». Під час заходу представники Держпраці надали рекомендації щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях в умовах збройної агресії, мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків під час виробничої діяльності, ознайомлення з правилами поведінки в ситуаціях, що загрожують життю та здоров’ю працівника.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в галузях енергетики. Україна несе великі втрати в цій війні, і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Інспектори повідомили, що Держпраці розроблені та розміщені на сайті рекомендації :
-для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій;
– для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій.

В умовах воєнного стану фахівцями ПМУ Держпраці ведеться системна інформаційно-роз’яснювальна робота на підприємствах регіону з питань оперативної підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, спрямованих на збереження життя та здоров’я працівників під час виконання своїх професійних обов’язків, дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки.