Офіційна зайнятість – ключовий важіль в стратегії розвитку соціально-відповідального бізнесу Новобузької територіальної громади

23 червня 2021

У Новому Бузі відбулась зустріч Міського голови Максима Лагодієнка з інспектором праці Управління Держпраці у Миколаївській області  Дмитром Куручем та  директором Новобузької районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Тетяною Бабич щодо обговорення заходів у напрямі забезпечення діяльності робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Новобузькій об’єднаній територіальній громаді.

Під час заходу зазначалося, що стратегічний розвиток  об’єднаної територіальної громади полягає в формуванні цілей та прийнятті відповідних рішень, спрямованих на забезпечення ефективного функціонування громади у довгостроковій перспективі. Тож, створення робочої групи є кроком у бік наповнення дохідної частини міського бюджету,  соціальної захищеності жителів, створення сильної, динамічної та сталої економіки, яка забезпечує процвітання.

Дмитро Куруч звернув увагу учасників на повноваження  Держпраці щодо здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення в частині дотримання прав громадян під час прийому на роботу та працівників під час звільнення з роботи.

За результатами зустрічі міським головою ухвалено рішення про створення робочої групи з легалізації зайнятості населення та  для більш ефективної роботи в цьому напряму залучення до роботи робочої групи представників територіальних органів  Держпраці, Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, Державної служби зайнятості та органу місцевого самоврядування. Також учасниками заходу визначено напрями  проведення роз’яснювальних заходів серед роботодавців щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.