Охорона праці для освітян: на Одещині проведено семінар

02 травня 2024

Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці взяли активну участь у онлайн- семінарі з закладами освіти міста та області на тему «Безпека праці — право та обов’язок кожного». У заході взяли участь більш як 1500 учасників.

Заступник начальника інспекційної діяльності в Одеській області — начальник відділу з питань безпеки праці Юлія Баєва, розповіла присутнім детальніше про відзначення Дня охорони праці в Україні та наголосила на актуальні проведення даних заходів в умовах сьогодення.

Про основні причини нещасних випадків на виробництві, у тому числі і в закладах освіти доповіла заступник начальника відділу з питань безпеки праці Світлана Карманова. Під час виступу фахівець наголосила, що не дотримання вимог законодавства з охорони праці може призвести до аварій та травмування працівників на робочих місцях.

Окремо на превентивному заході висвітлені питання основних вимог електробезпеки у закладах освіти, у тому числі і безпечна експлуатація дизель-генераторів, порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, особливості застосування законодавства про працю у період дії воєнного стану та інші.