З нагоди Дня охорони праці фахівці управління долучилися до заходу, який організовано філією “Ольвія” ДП “Адміністрація морських портів України”

02 травня 2024

Щороку 28 квітня за ініціативою Міжнародної організації праці країни світу відзначають Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі, вибираючи актуальну тему, пов’язану з безпекою та здоров’ям працівників на роботі. Цього року тема зосереджена на дослідженні впливу зміни клімату на безпеку та здоров’я працівників на роботі. З цього приводу відбувся відкритий діалог, який організовано філією “Ольвія” ДП “Адміністрація морських портів України” під керівництвом Андрія Єгорова, до якого долучилися працівники Південного міжрегіонального управління Держпраці.

Під час офіційної частини заходу обговорили аспекти щодо обов’язкового створення безпечних умов праці і зосередження здоров’я на роботі. У зв’язку з чим професійні ризики, які посилюються зі зміною клімату, включають надмірну спеку, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення паразитарних та інфекційних захворювань, а також підвищений вплив хімічних речовин.

Заключною частиною заходу стало нагородження начальника служби охорони праці філії “Ольвія” ДП “Адміністрація морських портів України”, який на даний момент перебуває у лавах ЗСУ, – Панченка Олега подяками від Дениса Мезенка, першого заступника начальника Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, та  Калошина Олександра, голови профспілкового комітету, за високу професійну майстерність та особистий внесок у боротьбі з російською агресією під час захисту життя, здоров’я, прав і свобод громадян і держави.

З метою мінімізації впливу зміни клімату та глобального потепління, за ініціативою організаторів заходу, працівники міжрегіонального управління взяли участь у висадці саджанців молодих дерев на території підприємства. Ми впевнені, що кожен внесок, навіть найменший, має велике значення у збереженні нашої планети.