Тиждень охорони праці триває: на Херсонщині проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо безпечного виконання робіт

02 травня 2024

Фахівцем Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Русланом Васіним проведено круглий стіл з нагоди Дня охорони праці в Комунальному некомерційному підприємстві «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського».

Під час заходу головний державний інспектор зауважив, що налагодження плідної співпраці по створенню належних, безпечних і здорових умов праці, які спрямовані на збереження життя, здоров’я та працездатності людини є основним завданням сучасної сфери охорони праці. Працівників підприємства проінформовано про стан виробничого травматизму в Україні та області.

На превентивному заході роз’яснено питання щодо організації безпечного виконання робіт підрядними організаціями на території закладу, а саме: порядку допуску працівників на територію закладу та організацію безпечного виконання робіт (проведення обов’язкого вступного інструктажу з питань охорони праці з працівниками, визначення небезпечних зон виконання робіт та їх огородження, проведення керівниками служб охорони праці відповідного контролю за виконанням робіт тощо).