Олег Глуховський: Наша мета – зберегти життя та здоров`я працівників

18 жовтня 2018

Про причини та обставини, що призвели до виникнення нещасних випадків на підприємствах, в  установах та організаціях держави, зокрема в Миколаївській області, а також про заходи направлені на дотримання безпечних методів роботи працівниками говорили під час семінару в Первомайському медичному коледжу.

Участь у заході взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, працівникі та студенти колежду.

На початку наради Олег Глуховський, заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській, ознайомив присутніх з  даними травматизму за галузями економіки за 8 місяців 2018 року. Під час вступу він акцентував увагу присутніх на збільшенні рівня травматизму  на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери. Травматизм у зазначеній сфері збільшився на 45% у  порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Особи, відповідальні за стан охорони праці, керівники структурних підпозділів, студенти  медичного коледжу  спільно проаналізували проблеми, висловили власні думки та висунули пропозиції стосовно того, щоб працівники та вихованці навчального закладу повертались до дому здоровими та неушкодженими. Найбільшу жвавість під час обговорення викликали питання щодо дотримання вимог електробезпеки, безпеки виробничих процесів, обладнання, а також правил дорожнього руху.

Семінар завершився тренінгом з правильності надання невідкладної домедичної допомоги, зокрема постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах із застосуванням препаратів та засобів медичної аптечки.