Олександр Передрій: відстоюючи свої трудові права, необхідно бути цілеспрямованими

12 вересня 2018

Не дайте ввести себе в оману розповідями про можливість користуватися державними гарантіями та водночас отримувати кошти за роботу без оформлення трудових відносин. Зазначені  блага «примарні». До такої думки закликав інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Олександр Передрій під час семінару для мешканців Корабельного району м.Миколаєва, які наразі шукають роботу.

Інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області проінформував присутніх про ризики, які  несе для працівника виконання трудових обов’язків без оформлення трудових відносин. Присутнім було наголошено, що  погоджуючись  на «тіньову» зайнятість,   працівники позбавляють себе можливості користуватись щорічними відпустками, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, страхових виплат. Також, зазначені працівники втрачають трудовий стаж, право на допомогу по безробіттю і пенсійне забезпечення.

На шляху до підвищення обізнаності осіб, які наразі знаходяться у пошуку роботи, під час семінару було надано інформацію про види трудових договорів та  особливості  їх застосування.