Організація трудових відносин в умовах воєнного стану: на Херсонщині проведено онлайн конференцію

29 травня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Аліна БАЙРАК прийняла участь в онлайн-конференції щодо активних програми Державної служби зайнятості.

Під час зустрічі інспектором праці проінформовано учасників щодо особливості застосування трудового законодавства, передбачені Законом України від 15.03.2022 №2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Зокрема, інспектор зупинилась на основних змінах у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, та акцентувала увагу на ті новації під час запровадження яких у роботодавців і працівників виникає найбільше питань і в деяких випадках навіть помилок, а саме:
– прийняття працівника на роботу;
– оплату праці;
– надання щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати;
– призупинення дії трудового договору.

Також під час зустрічі посадовець наголосила, що перед настанням літніх канікул з метою відзначення 1 червня Міжнародного дня захисту дітей та 12 червня Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею Держпраці проводить заходи, щодо інформування роботодавців про вимоги законодавства щодо неповнолітніх працівників. Звернула увагу на питання офіційного працевлаштування неповнолітніх.