Основні засади здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю – діалог з представниками роботодавців

05 лютого 2019

Про порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю  та відповідальність за порушення вимог чинного законодавства про працю  говорила  Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління
Держпраці у Миколаївській області, під час семінару в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

Цільовою аудиторію семінару стали юрисконсульти та зацікавлені працівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій області різних сфер діяльності.

Під час виступу Олена Чернова акцентувала увагу учасників на здійсненні  інспекційних відвідувань роботодавців з підстав передбачених чинним законодавством, строках проведення інспекційних відвідуваннях, формах здійснення державного контролю. Окрему увагу було приділено правам та обов’язкам інспектора праці та об’єкта відвідування та порядку оформлення результатів інспекційного відвідування.

Присутнім було також зауважено на напрямок роботи Управління з легалізації зайнятості населення, який є пріоритетним не лише для управління Держпраці у Миколаївській області, а також й для територіальних органів Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби.

Певний час спілкування з учасниками семінару був присвячений питанню відповідальності роботодавців за порушення вимог законодавства про працю та розміру фінансових санкцій.

Наприкінці  присутніх було закликано до висловлення поваги до працівників, які працюють у суб’єктів господарювання, шляхом дотримання їх прав передбачених законодавством про працю.