Участь посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області у забезпеченні реалізації права в призначенні пенсії на пільгових умовах працівникам ліквідованих підприємств Миколаївщини

25 січня 2019

У 2018 році відбулося 17 засідань комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при Головному управлінні Пенсійного фонду України у Миколаївській області. До складу  членів комісії також входить фахівець управління Держпраці у Миколаївській області, зокрема  начальник відділу з питань експертизи умов праці Людмила Радченко.

За рік роботи комісія розглянула  124 звернення мешканців Миколаївщини. У  зверненнях порушувалися питання щодо  підтвердження страхового стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років. Колишні працівники ліквідованих підприємств Миколаївщини, відпрацювавши певний період часу у несприятливих умовах праці, наразі не можуть це документально довести.

Так, продовж  минулого року під час розгляду матеріалів справ заявників члени комісії прийняли позитивне рішення щодо зарахування страхового стажу в призначенні пенсії на пільгових умовах 86 громадянам. Між тим, за  38 справами  заявники  отримали відмови. Причинами відмов стали відсутність документів про проведення атестації робочих місць за умовами праці, неналежне ведення кадрової документації в частині призначення працівників на посади, що передбачають вихід на призначення пенсії на пільгових умовах, а  також порушення правил діловодства та архівного зберігання документів кадрової та бухгалтерської служби ліквідованих підприємств.