Кожна людина має право на працю

10 липня 2017

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області, Валентина Драчук провела  інформаційну зустріч зі співробітниками  ПП «СНОП» щодо належного укладення трудових договорів з найманими працівниками та працевлаштування інвалідів.

Рівне ставлення до кожного – це   сучасний підхід. Кожна людина має право на працю, що передбачає можливість заробляти собі на життя працею, саме на цьому зосередила увагу  головний державний інспектор Управління.

Укладаючи трудовий договір з інвалідом, роботодавець повинен передбачити організацію навчання, перекваліфікацію такого працівника, а також створити умови праці з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації.

Законодавство про працю наділяє зазначену групу працівників також певними  правами, а саме: на роботу на умовах неповного робочого часу (за зверненням інваліда), на збільшену тривалість щорічної основної відпустки для інвалідів I, II, та III групи, право на отримання відпустки повної тривалості до настання шестимісячного терміну роботи на підприємстві.

Крім того, до відома співробітників ПП «СНОП» було доведено інформацію  про посилення відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства в частині не оформлення належним чином трудових відносин та невиконання квоти щодо працевлаштування інвалідів.

У заключній частині зустрічі державних інспектор відповіла на питання присутніх.