«Переваги задекларованої праці» – за один день грудня 13 мешканців Арбузинської громади здобули знання про трудові права та соціальні гарантії працівника

15 грудня 2021

Завдяки соціальному проєкту Управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївського обласного центру зайнятості мешканці територіальних громад Миколаївщини здобувають знання щодо переваг виконання роботи в рамках діяльності суб’єктів господарювання на підставі трудових договорів.

13 грудня 2021 в  рамках зазначеного  проєкту 13 мешканців Арбузинської громади взяли участь в онлайн семінарах, присвячених обговоренню переваг задекларованої праці. Учасники дізналися про відмінності між цивільно-правовим та трудовим договорами;  низку пільг, переваг та соціальних гарантій у процесі трудової діяльності, що  встановлені Кодексом законів про працю України для офіційно працевлаштованих осіб;  порядок допуску працівника до роботи.

Набуті знання дадуть громадянам змогу сформувати збалансовані трудові відносини з роботодавцем, у яких обидві сторони трудового договору розумітимуть кола прав та  обов’язків, поважатимуть одне до одного.