Перевезення пасажирів по території Миколаївської області має відповідати вимогам безпеки, охорони праці та екології

19 липня 2017

18 липня 2017 перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська прийняла участь у засіданні робочої групи з перевірки виконання договірних умов суб’єктами господарювання-перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області, організатором перевезень на яких є Миколаївська облдержадміністрація, а також суб’єктами господарювання-власниками автовокзалів (автостанцій).

На засіданні йшлось про те, що не виконання умов договору перевізниками створює негативні наслідки для працівників залучених до пасажирських перевезень та самих пасажирів. Важливо, щоб транспортні засоби залучені до перевезень  відповідали вимогам безпеки, охорони праці та екології, перебували в належному технічному і санітарному стані. Разам з цим, водії залучені до перевезень пасажирів, мали відповідну  відкриту категорію та  були застраховані згідно з чинним законодавством.

Серед іншого на засіданні було зазначено, що нагальним залишається подолання незадекларованої праці у неформальному секторі економіки. Як наслідок здійснення контролю за виконанням умов договору суб’єктами господарювання відбудеться підвищення рівня якості надання послуг, зниження рівня незадекларованої праці, а в особистісному зміниться усвідомлення підприємців можливості відповідальності за наслідки своєї діяльності.

Наприкінці заходу присутні обговорили  план спільних дій у випадках виявлення нелегальної зайнятості, спонукання роботодавців до здійснення своєї діяльності відповідно до вимог трудового законодавства .