Перший день кампанії з перевірки належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками: незадекларованої праці не виявлено

11 лютого 2020

10 січня 2020 на Миколаївщині стартувала інспекційна декада  Держпраці щодо  перевірки належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

У проведенні інспекційних відвідувань  суб’єктів господарювання задіяні інспектори праці Управління Держпраці у  Миколаївській області. Також, пропозиції щодо  участі у проведені спільних заходів контролю підтримало 6 інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

Заходи контролю щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками відбулись серед суб’єктів господарювання зі сфери торгівлі  м.Миколаєва, м.Южноукраїнська, смт Криве Озеро, смт Єланець, населених пунктах Арбузинського району.

У перший день проведення заходів контролю фактів допуску працівників без належного оформлення трудових відносин не зафіксовано. Підприємці спокійно сприймали візити інспекторів праці. Затребувані документи та пояснення надавалися. Фактів створення перешкод у діяльності інспекторів праці не було. Представники поліції до проведення інспекційних відвідувань не залучалися.

Додатково: за даними аналізу проведених заходів можна відзначити, що підприємці, які залучають до роботи одну чи дві особи, самостійно здійснюють бухгалтерське та кадрове діловодство, а підприємці, які використовують працю більшої кількості працівників, користуються послугами агентств з надання послуг бухгалтерського супроводу.