Перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області на колегії ГУ Пенсійного фонду України в Миколаївській області відзначила ефективність реалізації спільних заходів щодо детінізації зайнятості населення

28 лютого 2020

На підсумковій колегії ГУ Пенсійного фонду України в Миколаївській області за результатами роботи за 2019 рік відзначено збільшення кількості застрахованих осіб на 1,1% та чисельності найманих працівників на 1,5%  у листопаді 2019 року у порівнянні з січнем 2019 року.

Взявши слово, Яна Скуратовська, перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області, висловилася, що зазначена тенденція є показовою. Співпраця територіальних органів Держпраці та Пенсійного фонду щодо обміну інформацією та проведення спільних інформаційних заходів є ефективною у протидії детінізації зайнятості.

У період з січня по лютий 2020 році посадовими особами органів проведено  790 спільних заходів щодо інформування населення про переваги офіційного працевлаштування, порядку належного оформлення працівників, можливостей населення щодо відстеження сплачених страхових внесків тощо.

Інформація Пенсійного фонду щодо переліку суб’єктів господарювання у яких виявлено невідповідність орієнтовної кількості працівників, встановлених у ході інформаційно-роз’яснювальних заходів, до даних Реєстру застрахованих осіб і у яких відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених заходів стала підставою для проведення на Миколаївщині 153 інспекційних відвідувань. Зазначені заходи здійснювалися на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22 січня 2020 року № 2313/0/1-20 щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Присутнім поінформовано, що суб’єкти господарювання не завжди виявляють добру волю щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, тім крига тріснула – механізм формування доброчесних відносин між працівником та роботодавцем діє.