П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив скаргу проти рішення про накладення штрафу управлінням Держпраці у Миколаївській області без задоволення

22 листопада 2018

За результатами проведення позапланової перевірки управлінням Держпраці у Миколаївській області Товариства А встановлено порушення вимог законодавства про працю, зокрема порушення строків виплати заробітної плати. Зарплата на Товаристві А виплачувалася один раз у місяць. Водночас, Кодексом законів про працю України передбачено виплату заробітної плати не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Суд першої інстанції визнав дії посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області правомірними. Між тим, Товариство скористалося своїм правом на апеляцію.

Розглянувши матеріали справи, судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду визнала, що матеріали справи містять підтвердження фактів порушення, та прийняла рішення, що суд першої інстанції вірно встановив, що постанову про накладання штрафу прийнято з дотриманням норм чинного законодавства.

Відповідно до постанови П`ятого апеляційного адміністративного суду апеляційна скарга позивача залишилася без задоволення. За порушення  вимог законодавства про працю Товариству А доведеться сплатити штраф.